MATEŘINKA PERUNKA

Základní a mateřská škola Praha 3
nám. Jiřího z Lobkovic 22/121
130 00 Praha3
IČ: 63831406

pracoviště Perunka
Perunova 975/6
130 00 Praha 3 - Vinohrady
zástupkyně pro
předškolní vzdělávání
Jana Jeništová

e-mail: materinka@perunka.cz 
tel.: +420 608 481 060

ID (datová schránka školy i školky)85qx857

Naše webové stránky žádné cookies nesbírají, proto nepotřebujeme Váš souhlas :-)

pověřenec pro ochranu osobních údajů
Ing. Pomije Radek MBA
pomije.radek@praha3.cz
222 116 711

IMG

Jak bude letos vypadat zápis

Vážení rodiče,
zápis dětí pro školní rok 2024/2025 bude 6. a 7. května od 13 do 17 hodin.
Mateřinka Perunka

_______________________________________

A nyní, jak na zápis do mateřských škol:

1) Porozhlédněte se ve svém okolí a nebojte se zeptat různých rodičů na zkušenosti s mateřskými školami. 

2) Prohlédněte si naši fotogalerii, uvidíte, co s dětmi běžně podnikáme. Fotogalerie je nyní uspořádána zhruba podle aktivit ve školním roce. Začínáme podzimem...

3) V druhé polovině dubna se k nám můžete přijít podívat, prohlédnout si, jak to u nás vypadá. Společně s dítětem na malou chvilku nahlédnete do třídy a paní učitelka Vám může odpovědět pár otázek. Den otevřených dveří nepořádáme, můžete přijít prakticky kterýkoliv pracovní den a uvidíte nás v běžné práci – bez příkras. Nemusíte se nijak objednávat, ani ohlašovat. Prostě přijďte :-) Aby se Vám, ale mohla některá paní učitelka chvilku věnovat, je nejvhodnější přijít před 8:30, nebo mezi 15 a 17 hodinou. Jindy učitelky intenzivně pracují s přítomnými dětmi.

4) V dubnu si udělejte předběžnou REGISTRACI. Projděte si celý web, který je společný pro všechny mateřské školy v Praze 3. Pokud hledáte naši mateřinku Perunku, tak jsme úúúplně poslední dole a oficiální název je ZŠ a MŠ Praha 3, nám. J. z Lobkovic 22/121, tak se nelekněte.
V klidu a s předstihem si vyplníte a vytisknete žádost o přijetí. Podepište. S žádostí dojdete k dětskému lékaři pro potvrzení o očkování.

ZÁPIS K PŘEDŠKOLNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ, čili shromažďování Vašich žádostí, bude 6. a 7. května 2024 od 13:00 do 17:00 hodin
PŘIJĎTE I S DÍTĚTEM!! Potřebujeme se s Vaším děťátkem a s Vámi vidět! 
Na místě, kde jste se registrovali, si můžete zadat i čas, kdy přijdete k samotnému zápisu. Znovu je naše mateřinka až úplně dole :-) 


Těšíme se na Vás!
Vaše mateřinka Perunka

PS: pokud jsem napsala něco nejasně, nebo máte další dotázky,
pište materinka@perunka.cz (a uveďte Vaše telefonní číslo) nebo volejte 608 48 10 60.


Část rodičů bude mít ještě další požadavky:

1) Chci aby mé dítě absolvovalo povinnou předškolní docházku formou individuálního vzdělávání.

Splníte vše, co se týká běžného zápisu do mateřské školy (netýká se Vás doložení řádného očkování dítěte). Máte téměř 100% jistotu, že Vaše dítko přijmeme :-). Navíc přiložíte Vaše oznámení o individuálním vzdělávání a seznámíte se s Desaterem pro rodiče dětí předškolního věku. Ve stanovený čas (koncem listopadu) se povinně společně s dítětem dostavíte k ověření úrovně očekávaných výstupů.

2) Mé dítě má závažnější zdravotní potíže, bude potřebovat podpůrná opatření kvůli svému znevýhodnění.

Doplňující informace potřebné pro nastavení vhodných podpůrných opatření pro dítě můžete s mateřskou školou probrat nejlépe předem, již v dubnu. Nebo nejpozději během zápisu. Lejstro prosím vytiskněte, vyplňte, podepište a přiložte k žádosti o přijetí. Pokud nás o těchto skutečnostech informujete, umožníte nám vhodně nastavit podporu pro Vaše dítě hned od počátku jeho docházky. 

3) Mohu svému dítěti nějak pomoci v jeho rozvoji ještě před nástupem do mateřské školy, aby bylo na počátek vzdělávání v mateřské škole co nejlépe připraveno?

Samozřejmě :-), vše je moc pěkně napsáno v článku.
Dovolím si jen ještě více zdůraznit:
- psychickou pohodu rodiče, který dítě přivádí (i rodič musí být připraven "nechat své děťátko nějaké cizí ženské"),
- maximální možnou samostatnost dítěte v sebeobslužných činnostech (jídlo, toaleta a hygiena, oblékání). Opravdu si dejte ruce za záda a uvědomte si okamžik, kdy to nevydržíte a Vašemu děťátku pomůžete. Jde v první řadě o to, že až v mateřince přijde na řadu oblékání/jídlo/hygiena, bude Vaše dítě vnitřně sebejisté. "Tohleto umím." A nebude zbytečně zažívat stresující chvilky, než mu stihne paní učitelka pomoci.
- veeelmi pomalou adaptaci u mladších a citlivějších dětí.


4) Mému dítěti budou tři roky teprve v září - prosinci 2024

Zápis zkuste, je možné, že na Vás místečko zbude. Rozhodně u svého dítěte hodně trénujte samostatnost, aby náročný vzdělávací proces v mateřské škole zvládlo. Také počítejte se složitější adaptací. 

5) Mému dítěti budou tři roky teprve po 1.1.2025

Z našich zkušeností nejsou takto malé děti dostatečně vyspělé. Budeme ale rádi, když na nás nezanevřete. Dost pravděpodobně se během podzimu či po Vánocích pro Vás místo uvolní. Zkuste se v průběhu zápisu ozvat na email materinka@perunka.cz, ať s Vámi do budoucna počítáme :-)



Vez
CyberScout© NetMas, s.r.o. & Jan Slabý - IT Market, grafický design Radek Pokorný, všechna práva vyhrazena